Nori būt sveikas? Valgyk jogurtą!

Jogurtas – kaip ir kefyras, vienas sveikiausių pieno produktų. Jis labai maistingas ir organizmas jį lengvai pasisavina, nes jame daug baltymų, pieno riebalų ir cukraus. Jame yra natrio, kalio, cinko, magnio, A, D, B grupės vitaminų, bei daug kalcio, kurio mūsų organizmas pasisavina net 80 %. Jogurte yra medžiagų, kurios neleidžia žmogaus organizme daugintis žalingoms bakterijoms.

Žmonių virškinamajame trakte visuomet būna gerųjų bakterijų, kurios yra panašios į jogurto bakterijas. Šių naudingųjų bakterijų gali sumažėti patyrus stresą ar suvalgius salmonelėmis užkrėsto maisto. Tuomet reikėtų suvalgyti jogurto, kad atsistatytų virškinamojo trakto flora. Jogurtas taip pat žadina apetitą ir gaivina.

Jogurtas naudingas mūsų sveikatai tuo, jog:

  • reguliuoja skrandžio ir žarnyno veiklą;
  • mažina cholesterolio kiekį kraujyje;
  • didina organizmo atsparumą;
  • naikina bakterijas, kurios sukelia skrandžio ir dvylikapirštės žarnos uždegimą;
  •  naikina žarnyno ligas ( salmoneliozę ir dizenteriją) sukeliančias bakterijas;
  • padeda geriau organizmui pasisavinti kalcį ir geležį, todėl saugo nuo mažakraujystės ir osteoporozės;
  • stabdo vėžį sukeliančių medžiagų gaminimąsi žarnyne.

 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.