Prieskonių nauda sveikatai

Prieskoniniai augalai labai naudingi mūsų sveikatai. Jie ne tik pagardina patiekalus, bet ir praverčia gydant kai kurias ligas. Prieskoninius žalumynus stenkitės vartoti kasdien ir negailėkite jų berdami į patiekalus. Maistas bus skanesnis ir lengviau virškinamas.


Kai kurių prieskoninių augalų nauda mūsų organizmui:

Krapai – juose gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Jie ypač vertinami už ta, kad padeda pučiant vidurius, reguliuoja žarnyno veiklą.

Salierai – jie gerina nervų sistemos veiklą, gerina miego kokybę, skatina virškinimo sulčių sekreciją, spartina medžiagų apykaitą.

Petražolės – jose yra daug eterinių aliejų, todėl teigiamai veikia virškinimą ir inkstus. Jose taip pat gausu vitaminų, tačiau pastovėjusiose petražolėse, kaip ir daugumoje kitų daržovių, labai sumažėja vitamino C.

Svogūnai – jų vartojimas rekomenduojamas, kad pagerintume regėjimą ir klausą. Svogūnų laiškai yra puikūs įvairių organizmo bakterijų naikintojai.

Česnakai – juose daug magnio, cinko, geležies. Česnakai žadina apetitą, gerina maisto virškinimą, širdies veiklą, tinkamas vartoti persišaldžius.

Pipirmėtė – šis prieskonis gydo įvairius negalavimus, bei yra puikus ir labai sveikas arbatos pakaitalas.

 

 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.