Kefyras – ypač sveikas ir nekaloringas!

Kefyro pavadinimas kilęs iš žodžio "kef" , kuris reiškia sveikatą. Iš tiesų, kefyras turi daugybę dietinių ir gydomųjų savybių. Jis pagerina apetitą, stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, pagerina žarnyno veiklą. Kefyras ypač tinka žmonėms, sergantiems širdies bei kraujagyslių ligomis. Be to, organizmas kefyrą pasisavina tris kartus greičiau negu pieną.

Dabar labai populiarus tampa biokefyras. Jis rauginamas su probiotinėmis bifidobakterijomis.  
Tai labai naudingos žmogaus organizmui bakterijos, kurios pagerina žarnyno veiklą ir normalizuoja medžiagų apykaitą. Šios bakterijos ypatingos tuo, jog lieka gyvos virškinamajame trakte ir neleidžia kauptis pavojingai puvimo mikroflorai. Jos taip pat padeda greitai atsistatyti normaliai žarnyno mikroflorai po antibiotikų vartojimo. Be to, biokefyras suaktyvina vitaminų pasisavinimą, stiprina imuninę sistemą ir pegrina bendrą organizmo tonusą. Toks kefyras naudingas visiems, ypač augančiam organizmui.

Taigi, net jeigu nemėgstate šio sveiko gėrimo, prisiverskite kasdien jo išgerti bent po kelis gurkšnius, kad būtumėte sveikesni ir žvalesni.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.