Apie agurkų naudą ir žalą organizmui

Agurkuose yra 95-97 % vandens, 0,7 % baltymų, 2,5 % cukraus, taip pat mineralinių druskų, ląstelienos, vitaminų, fermentų, eterinių aliejų. Visos naudingosios medžiagos yra ištirpusios sultyse, iš kurių jas greitai pasisavina organizmas.

Agurkai naudingi tuo, kad turi daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų: vario, cinko, jodo, geležies, mangano, floro. Agurkai žadina apetitą, stimuliuoja virškinimo liakų sekreciją, valo organizmą. Agurkai rekomenduojami besilaikantiems dietos, nes juose labai mažai kalorijų, tačiau yra sunkiai virškinami, be to, turi vitaminą C naikinancios medžiagos. Su agurkais sumaišytos kitos daržovės netenka daug šio mūsų organizmui reikalingo vitamino.

Agurkai pasižymi gydomosiomis savybėmis. Sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis patartina gerti grynas agurkų sultis arba sumaišyti jas su medumi. Geriama po 2-3 šaukštus per dieną. Geriant šį mišinį gydomi ir odos išbėrimai, bronchitas, kosulys, jų galima duoti karščiuojantiems ligoniams.

Uždėjus ant kaktos žalių agurkų žievelių sumažėja galvos skausmai. Agurkai nuo seno vartojami kosmetikoje, nes turi balinamųjų savybių, sutraukia poras bei lygina raukšles.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.