Kalakuto mėsa – geriausia ir sveikiausia!

 Mėsa – kaip veidrodis, atspindi tai, kuo minta paukščiai ir gyvūnai. Kalakutai – vieni išrankiausių paukščių. Jie nelesa sugedusio ar nepažįstamo maisto, todėl jų mėsa dažiausiai būna sveika ir švari.

Kalakutieną valgyti sveika, nes joje gausu aminorūgščių, vitaminų, mikroelementų, cinko, magnio, fosforo, geležies ir vitamino B. Kalakutieną valgo norintieji numesti svorio, nes tai viena liesiausių mėsų, joje nedaug kalorijų ir cholesterolio. Paukščių mėsa yra lengvai virškinamas maistas, nes joje, priešingai nei gyvulių mėsoje, nėra jungiamojo audinio.

Baltuosiuose paukščių raumenyse yra daug ekstraktinių medžiagų, kurios verdant mėsą išsiskiria į sultinį ir skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina virškinimą.

Mūsų organizmai paukštinius riebalus pasisavina lengviau nei gyvulinius. Be to, jie yra naudingi žmogaus imuninei sistemai. Kalakutienoje taip pat gausu baltymų. Žmogaus organizmui reikalingų baltymų kalakutienoje yra 22,5 %, vištienoje – 20%, antienoje – 13, žąsienoje – 12%. 

Taigi, jei kada sudvejosite, kokią mėsą rinktis pietums, valgykite kalakutieną, mažiau kalorijų ir cholesterolio!

 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.