Skip to content

Ypatinga salotų nauda

    Nors ir žiemą parduotuvėse galime įsigyti įvairiausių žalumynų bei daržovių, tačiau jie niekada nebus tokie kvapnūs, sveiki ir kupini vitaminų, kaip išauginti šviečiant saulei mūsų krašte nenaudojant jokių chemikalų. Viena iš lengviausiai užauginamų ir labai naudingų žalumynų yra salotos.

    Ši daržovė turi daug naudingų savybių: gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą, padeda organizmui pasisavinti naudingas maisto medžiagas, reguliuoja skysčių balansą organizme, varo šlapimą, laisvina vidurius. Tai ypač naudingas maistas turintiems antsvorio, nes yra lengvai virškinamas ir visai nekaloringas – 100 gramų yra tik 12 kalorijų!

    Salotų lapuose itin daug vitamino A, gražinančio odą, taip pat geležies, magnio, kalio, kalcio, vario, jodo, mangano ir kitų. Teigiama, jog salotose yra junginių, kurie stabdo piktybinių ląstelių dauginimąsi. Jose esanti medžiaga laktucinas ramina nervų sistemą, gerina miegą, mažina kraujospūdį, organinės medžiagos neleidžia susikaupti druskoms. Pektinai, esantys salotose, skatina žarnyno darbą, šalina cholesterolį, todėl salotų dieta veiksminga sergant lėtinėmis inkstų ir kepenų medžiagomis, ateroskleroze, cholecistitu, akmenlige, cukriniu diabetu ir nefritu.

    Mielosios ponios ir panelės, kreipiuosi į jus, nes jūs esate didžiausios įvairių salotų mėgėjos: kuo dažniau valgykite įvairias salotas, tačiau nepamirškite į jas įdėti salotų lapų ir užpilkite jas aliejumi, nes jame daug organizmui reikalingo vitamino E. Mėgaukitės jomis kasdien ir būsite sveikos ir lieknos!

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *