Skip to content

Sąnarių ligas gydykime naminiais receptais

    Sąnariai – kaulus jungianti jungtis, nuo kurios priklauso mūsų judesiai. Bėgant metams jie dėvisi, todėl vis dažniau imame skųstis įvairias sąnarių skausmais. Nuo pastarųjų gali padėti naminiai vaistai: 

    •     Sumaišoma po 10 g debebsylo šaknų bei šakniastiebių ir varnalėšų šaknų, užpilama 1 stikline vandens, 20 minučių pavirinama, 4 valandas palaikoma termose, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, 1 valandą prieš valgj.

     

    •     Sumaišoma po 10 g vingiorykštės žiedų, pupelių ankščių, takažolės žolės bei rugiagėlių žiedlapių ir po 15 g meškauogės lapų, kukurūzų purkų, šeivamedžio šaknų bei beržo pumpurų; 4 valgomieji šaukštai mišinio užpilami 1 1 vandens, po 8 valandų 5-10 minučių pavirinama, truputį atvėsinama, perkošiama, nuspaudžiama. Išgeriama per dieną.

     

    •     Sumaišoma po 2 dalis baltojo beržo, juodojo serbento bei avietės lapų, jonažolės bei trispalvės našlaitės žolės ir juodojo šeivamedžio žiedų, 3 daiis bruknių lapų ir 4 dalis takažolės šakniastiebių; 5 valgomieji šauktai mišinio termose užpilami 1 1 verdančio vandens, po 2 valandų perkošiama. Geriama po 0,5 stiklinės 4-5 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Vartojama 3-4 mėnesius, kas mėnesį daroma 5 dienų pertraukas.

      Ryžių gebėjinmas šalinti iš sąnarių druskų sankaupas žinomas jau nuo seno. Naudojantis šiuo metodu, reikia valgyti vandenyje be jokių priedų išvirtus ryžius, nes tik tokiu atveju šis produktas skatina iš jungiamojo audinio (raiščių, sąnarių ir kt.) pasišalinti šlakus, kurių sankaupos sukėlė sąnarių nejudrumą ir skausmą Šis sąnarių valymo būdas labai veiksmingas.

      Paimkite stiklinę ryžių (žinotina, kad sąnariu valymui geriausiai tinka ne balti šlifuoti ilgagrū džiai ryžiai, o gelsvi), juos gerai nuplaukite ir užpilkite vandeniu. Palikite mirkti per naktį.

      Nupilkite vandenį, kuriame ryžiai mirko, užpilkite juos dviem stiklinėmis šviežio vandens ir uždengtame inde virkite ant mažos ugnies, kol susigers ir išgaruos visas vanduo. Tada išverskite ryžius įkiaurasamtį ir gerai nuplaukite.

      Pirmoji diena. Paruoštus rvžius ryte padalinkite 4 porcijas; jas suvalgykite iki vakaro reguliariais laiko tarpais.

      Antroji diena. Likus 20 min. iki valgant ryžius, išgerkite pusę stiklinės gryno vandens. Be to, į dienos racioną papildomai įtraukite 500 g vil tų burokėlių arba 3-4 šviežius obuolius.
      Praėjus 4 dienoms, procedūrą pakartokite. Viso valomojo kurso trukmė – 60 dienų.

      Komentaras

      El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *