Veršiena – tai nuo 2 savaičių iki 3 mėnesių amžiaus veršelių, girdytų iš pradžių tik pienu, o po to jau šertų ir žole, mėsa. Geriausia yra 4 – 8 savaičių amžiaus, vien tik pienu girdytų veršiukų mėsa. Veršiena būna šviesiai rausvos arba rausvos spalvos, šiek tiek rūgštoko kvapo, švelni ir minkšta. Labai jaunų veršelių mėsa būna beveik balta.
Veršiena labai greitai gendanti mėsa, todėl paskersto veršelio mėsą reikia tuojau pat atšildyti ir tinkamai laikyti.
Veršiuko mėsa yra ne tik labai skani, ji labai sveika, naudinga, neriebi ir nekaloringa, bei lengvai virškinama. Poodinių riebalų beveik nėra, kauluose yra daug kolageno. 100 gramų vidutinio riebumo mėsos yra 15 gramų baltymų, tik 6 gramai riebalų, daug magnio ir vitamino PP, taip pat gausu kitų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Iš 100 gramų veršienos organizmas gauna tik 114 kalorijų, kai tuo tarpu iš 100 gramų jautienos – 127 kalorijas, o 100 gramų kiaulienos – net 290 kalorijų.
Taigi, ruošdamiesi gaminti pietus, rinkitės veršieną – tai nekaloringas ir lengvai virškinamas pasirinkimas!
O ar negaila tokiu jaunu ir niekuo nenusikaltusiu padareliu?..
butu malonu kad kudikiu zudymas nebutu propaguojamas, kad ir kaip tai butu sveika