Varškė – ne tik maistas, bet ir vaistas

Nedaug kas žino, kad varškė – ne tik vertingas maisto produktas, bet ir vaistas uždegimams, niežuliui, gerklės skausmui, užkimimui gydyti. Siekiant sulėtinti organizmo senėjimo procesus ir prailginti gyvenimą,
reikėtų valgyti varškės, kurioje yra daug įvairių naudingų medžiagų.

Varškės kompresai tinka net itin jautrią odą turintiems žmonėms, nes ji nedirgina ir nesukelia jokio pašalinio poveikio. O varškės kompresai tinka įvairiausiais atvejais: nuo sąnarių uždegimo, varikozinio kojų venų išsiplėtimo, hemorojinių mazgų, vabzdžių įgėlimų, nudegimo saulėje. Kompresą pasidaryti labai paprasta: ant pažeistos vietos tereikia užtepti šaltos varškės ir palaikyti, kol ji sušils.

Pašildytos varškės dedama ant krūtinės, kai vargina kosulys. Šiltas varškės kompresas labiau nei šaltas tinka ir sąnarių skausmui malšinti.

Silpnėjant kaulams (osteoporozė), organizmui reikia daug kalcio, todėl rekomenduojama valgyti daug varškės. Šiuo atveju geriausia ją gaminti taip: 1l pieno pašildyti iki 40°C temperatūros, pamaišant įdėti 2,5-3 valgomuosius šaukštus kalcio chlorido, palaukti, kol susiformuoja varškė, ir persunkti ją per marlę.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.