Pupelės – nuo reumato ir podagros

Pupelės, kaip ir kitos ankštinės daržovės, yra labai naudingos, nes jose yra visaverčių baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Iš mineralinių medžiagų vertingiausi yra kalis ir fosforas. O iš vitaminų reikėtų išskirti B grupės vitaminus ir vitaminą PP.

Pupelių naudinga valgyti žmonėms, sergantiems gastritu, kai sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas. Dėl didelio kalio kiekio (iki 530 mg 100 g pupelių) jos rekomenduotinos sergantiesiems ateroskleroze.

Sergant lėtiniu reumatu ir podagra rekomenduotina 12 – 20 g smulkintų pupelių ankščių pavirinti ant silpnos ugnies 2 – 3 valandas, atšaldytii, nukošti ir gerti po 1/2 stiklinės 4 – 5- kartus per dieną. 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.