O kaip gi be bulvių?

Tikriausiai girdėjote, jog bulves galima ne tik valgyti. Jos puikiausiai tinka ir  įvairiems sveikatos sutrikimams gydyti. Bulvėse esantis kalis skatina šlapimo išsiskyrimą, todėl bulvės tinka inkstų ir širdies ligomis sergančiųjų dietai.

Šviežios bulvių sultys padeda gydyti gastritą su padidėjusiu rūgštingumu, taip pat vidurių užkietėjimą, skrandžio opaligę. Rekomenduojama gerti po pusę stiklinės sulčių 2–3 kartus per dieną, pusę valandos prieš valgį.
Trintomis žaliomis bulvėmis gydomi nudegimai, egzemos. Kvėpuojant ką tik išvirtų bulvių garais, gydomas viršutinių kvėpavimo takų uždegimas.
Kosmetologai rekomenduoja sausai arba saulės ar vėjo nugairintai veido odai maitinamąsias bulvių kaukes. Tereikia su lupenomis išvirtas bulves sutrinti su grietine, ir šilta košele lygiu sluoksniu patepti veidą.
Lietuviai neįsivaizduoja pietų ar vakarienės stalo be bulvių. Mes taip esame įpratę valgyti bulves, kad laikome jas vos ne pačiu seniausiu maisto produktu. Tad išbandykite originalius ir sveikus bulvių patiekalus savo virtuvėje.

Bulviniai blyneliai su ryžiais
Jums reikės: 20 virtų bulvių, 2 stiklinės virtų ryžių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, bulvių prieskonių, miltų blyneliams apvolioti, aliejaus blyneliams kepti.
Virtas bulves sumalkite, sumaišykite su ryžiais, išplaktais kiaušiniais, prieskoniais ir miltais. Iš tešlos formuokite apvalius ar pailgus blynelius, apvoliokite miltuose ir kepkite orkaitėje, į skardą įpylus aliejaus. Blynelius galima valgyti vienus su grietine arba patiekti prie mėsos patiekalų.

Bulvės su jūros kopūstais
Jums reikės: 400 g bulvių, 100 g morkų , 100 g jūros kopūstų, 1 svogūno, 1 šaukšto krapų, petražolių, aliejaus, drukos.
Bulves ir morkas išvirkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su jūros kopūstais, apibarstykite krapais bei petražolėmis ir užpilkite aliejumi.

Bulvių blyneliai su riešutais
Jums reikės: 500 g bulvių, 80 g graikinių riešutų, 100 g svogūnų, 4 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių, 2 kiaušinių, 2 skiltelių česnako, aliejaus, krapų, druskos.
Išvirtas bulves sumalkite mėsmale, sudėkite smulkintus svogūnus, pakepintus riešutus, susmulkintus česnakus ir krapus. Viską išmaišykite, įmuškite kiaušinius, suberkite dalį džiūvėsėlių, druskos. Iš gautos masės formuokite blynelius, suvilgykite kiaušinio plakinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite. Skanaus!

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.