Skip to content

Naminės arbatos nuo viduriavimo ir vidurių užkietėjimo

    Kai vargina viduriavimas

    • Mėlynių arbata. 3 šaukštus džiovintų mėlynių virinkite pusėje litro vandens 10 min., nukoškite ir gerkite po 1 stiklinę keletą kartų per dieną.

    • Mėlynių uogos. Keletą kartų per dieną sukramtykite po šaukštą džiovintų mėlynių uogų.

    • Mėlynių uogų nuoviras. 2—3 šaukštus džiovintų mėlynių 30 min. virinkite pusėje litro vandens, po to nukoškite. Gerkite po šaukštą keletą kartų per dieną.

    Nuo vidurių užkietėjimo: 

    • Dėl žarnyno nusilpimo užkietėjus viduriams sveika gerti rabarbaro šaknų nuovirą. Taip pat švelniai vidurius laisvina ir rabarbarų stiebų kompotas.  

    • Šunobelės uogų arbata. Dėl stipraus, sunkiai reguliuojamo poveikio jau nedidelės šių uogų dozės gali sukelti vėmimą ir pilvo skausmus. Todėl šviežių šunobelės uogų vartoti nepatartina. Iš džiovintų uogų ruošiama arbata: šaukštas džiovintų uogų pavirinamas ketvirtyje litro vandens ir palaikomas 15 min. Gerkite po trečdalį stiklinės 2—3 kartus per dieną.

    • Šaltekšnių žievės arbata. Jai paruošti imamas šaukštelis smulkiai supjaustytos žaliavos ir užplikinamas puodeliu verdančio vandens. 10 min. palaikoma ir perkošiama. Vakare prieš miegą išgerkite 1—2 puodelius.

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *