Mitybos patarimai sergantiems cukriniu diabetu

Daugelį metų ar mėnesių cukriniu diabetu sergantys žmonės puikiai žino, ką jiems galima valgyti ir ko nevalia. O štai neseniai šia liga susirgusiems žmonėms neretai sunkoka pasirinkti tinkamus maisto produktus, todėl jiems gali būti labai naudingi šie patarimai:

Sergant diabetu, negalima valgyti: pagerintos tešlos gaminių, saldumynų, saldžių vaisių bei uogų, rūkyto, sūdyto bei marinuoto maisto, riebios mėsos, makaronų, grynų riebalų.

Naudinga valgyti: virtus kiaušinius, kefyrą, ruginę ir sėlenų duoną, neriebią virtą mėsą, varškę, neriebius ir nesūdytus sūrius, grikių košę, pupeles, moliūgus, burokėlius, agurkus, pomidorus, aguročius, baklažanus (geriausia keptus), slyvas, granatus, juoduosius bei raudonuosius serbentus, rūgščius obuolius (saikingai).

Sergant cukriniu diabetu, per dieną leidžiama suvartoti ne daugiau kaip 2200 kcal. Pavyzdžiui, galima kasdien suvalgyti 200 g mėsos, 200g varškės, 1 kiaušinį, 30 g sūrio, 150 g juodos duonos, 300-400 g daržovių, 100 g obuolių, 30 g augalinio aliejaus, 150 g grikių košės.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.