Ką galima ir būtina valgyti:
Pomidorai, troškintos daržovės, avokadai – jose gausu imunitetą stiprinančių medžiagų.
Žuvis, kiaušiniai, avižinė košė, žirniai, pupelės – juose daug organizmui reikalingų baltymų ir cinko.
Riešutai – juose gausu imunitetą stiprinančio mikroelemento seleno.
Jogurtas, kefyras, sultinys, vištiena – puikūs cisteino, kuris stiprina gleivinę, šaltinis.
Uogos, bananai, obuoliai, džiovinti vaisiai – labai palengvina kvėpavimą.
Ko reikėtų atsisakyti:
Makaronai ir juoda duona – angliavandeniu perteklius lėtina sveikimo procesą.
Saldumynai- atsiranda puiki terpė virusams ir bakterijoms.
Švieži kopūstai, ridikai – dirgina gleivinę.
Ananasai – silpnina gynybines organizmo jėgas, išbalansuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.
Riebi mėsa, sriubos, kuriose gausu mėsos – tai sunkiai virškinamas maistas.