Kuo maitintis ligoniui?

Ką galima ir būtina valgyti:

 



Pomidorai, troškintos daržovės, avokadai – jose gausu imunitetą stiprinančių medžiagų.

 

Žuvis, kiaušiniai, avižinė košė, žirniai, pupelės – juose daug organizmui reikalingų baltymų ir cinko.

Riešutai – juose gausu imunitetą stiprinančio mikroelemento seleno.

Jogurtas, kefyras, sultinys, vištiena – puikūs cisteino, kuris stiprina gleivinę, šaltinis.

Uogos, bananai, obuoliai, džiovinti vaisiai – labai palengvina kvėpavimą.

Ko reikėtų atsisakyti:

 



Makaronai ir juoda duona – angliavandeniu perteklius lėtina sveikimo procesą.

 

Saldumynai- atsiranda puiki terpė virusams ir bakterijoms.

Švieži kopūstai, ridikai – dirgina gleivinę.

Ananasai – silpnina gynybines organizmo jėgas, išbalansuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.

Riebi mėsa, sriubos, kuriose gausu mėsos – tai sunkiai virškinamas maistas.

 

 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.