Gydomosios prieskonių savybės

Prieskoniai, vartojami maistui pagardinti, gali taip pat veiksmingai gydyti. Pateikiame įvairių prieskonių gydančio poveikio atmintinę.

 

 

 

 

 

 

  • Imbieras, aitrieji čili pipirai, juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kardamonas bei kurkuma gerina virškinimą, slopina pilvo pūtimą, šalina žarnyno spazmus;
  • Petražolių šaknų kramtymas mažina dantenų kraujavimą;
  • Visi aštrūs ir aitrūs prieskoniai, taip pat kurkuma, imbieras, kmynai, pankolis, kalendra bei cinamonas valo organizmą, skatindami šlakų bei toksinų pasišalinimą;
  • Imbieras, gvazdikėliai, kurkuma, cinamonas, raudonieji ir juodieji pipirai bei kalendra gana veiksmingai stiprina imunitetą ir gydo peršalimo ligas;
  • Cinamonas ir kardamonas stiprina širdį;
  • Kmynai, pankolis, kurkuma mažina padidėjusį arterinį kraujospūdį;
  • Imbieras, kardamonas, juodosios garstyčios, kalendra, šafranas bei ožragė tonizuojamai veikia visą organizmą ir didina arterinį kraujospūdį;
  • Pankolis, kmynai ir kurkuma mažina kūno temperatūrą;
  • Imbieras, pankolis, mangas, muskato riešutas, ožragė ir gvazdikėliai veiksmingai malšina skausmą. Suskaudus dančiui, ant jo rekomenduojama uždėti sukramtytą gvazdikėlį.
  • Sąnarių ligas ir osteochondrozę gydo ožragė, kurkuma, juodieji bei kvapieji pipirai ir juodosios garstyčios;
  • Pankolis ir kmynai stimuliuoja pieno liaukų veiklą;
  • Juodųjų garstyčių sėklos aktyvina medžiagų apykaitą ir padeda sulieknėti.
Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.