Gydomosios prieskonių savybės

Prieskoniai, vartojami maistui pagardinti, gali taip pat veiksmingai gydyti. Pateikiame įvairių prieskonių gydančio poveikio atmintinę.

 

 

 

 

 

 

  • Imbieras, aitrieji čili pipirai, juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kardamonas bei kurkuma gerina virškinimą, slopina pilvo pūtimą, šalina žarnyno spazmus;
  • Petražolių šaknų kramtymas mažina dantenų kraujavimą;
  • Visi aštrūs ir aitrūs prieskoniai, taip pat kurkuma, imbieras, kmynai, pankolis, kalendra bei cinamonas valo organizmą, skatindami šlakų bei toksinų pasišalinimą;
  • Imbieras, gvazdikėliai, kurkuma, cinamonas, raudonieji ir juodieji pipirai bei kalendra gana veiksmingai stiprina imunitetą ir gydo peršalimo ligas;
  • Cinamonas ir kardamonas stiprina širdį;
  • Kmynai, pankolis, kurkuma mažina padidėjusį arterinį kraujospūdį;
  • Imbieras, kardamonas, juodosios garstyčios, kalendra, šafranas bei ožragė tonizuojamai veikia visą organizmą ir didina arterinį kraujospūdį;
  • Pankolis, kmynai ir kurkuma mažina kūno temperatūrą;
  • Imbieras, pankolis, mangas, muskato riešutas, ožragė ir gvazdikėliai veiksmingai malšina skausmą. Suskaudus dančiui, ant jo rekomenduojama uždėti sukramtytą gvazdikėlį.
  • Sąnarių ligas ir osteochondrozę gydo ožragė, kurkuma, juodieji bei kvapieji pipirai ir juodosios garstyčios;
  • Pankolis ir kmynai stimuliuoja pieno liaukų veiklą;
  • Juodųjų garstyčių sėklos aktyvina medžiagų apykaitą ir padeda sulieknėti.
Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.