Gydomosios imbiero savybės

Imbiero skonis labai pikantiškas ir niekuo nepakeičiamas. Džiovintas imbieras pas mus jau seniai žinomas, bet jis neprilygsta šviežiam. Todėl verta turėti šviežių šakniastiebių. Suvyniotas į popierių šaldytuve laikomas imbieras išliks šviežias keletą mėnesių.

• Džiovinto imbiero arbata padeda, kai pykina. Šaukštelį miltelių užplikykite stikline verdančio vandens ir išgerkite.

• Šviežio imbiero antpilą galima gerti persišaldžius, nes jis šildo ir turi antibakterinių savybių. Antpilą ruoškite iš šaukštelio sukapoto imbiero ir stiklinės verdančio vandens. Po 5 min. nukoškite. Toks antpilas tinka gerklei skalauti.

• Šviežias imbieras vertinamas ir dėl kitų gydomųjų savybių. Jis skatina virškinimą, malšina žarnyno spazmus, normalizuoja kraujo spaudimą, stiprina imunitetą.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.