Gerosios imbiero ir paprikų savybės

Papriką į Europą 1493 metais atvežė Kolumbas. Dabar ir mes auginame
jas šiltnamiuose ne tik todėl, kad pagardintume savo maisto racioną,
bet ir todėl, kad joje gausu įvairių mūsų organizmui reikalingų
vitaminų. Vitamino C šie ankštiniai pipirai turi daugiausiai iš visų
daržovių. 50 g šios daržovės yra visa vitamino C dienos norma,
reikalinga mūsų organizmui. Juose taip pat daug vitaminų B1, B2, PP,
E.Taip pat gausu fosforo, kalio, kalcio, geležies, magnio. Naudinga
valgyti paprikas dar ir todėl, kad jos mažina kraujospūdį, gerina
apetitą bei stimuliuoja virškinimą. Tačiau vengti šių daržovių
patartina tiems, kurie serga skrandži, kepenų ir inkstų ligomis, nes
paprikose yra kopsaicino, kuris yra aštraus skonio. 

Skaičiuojantiems kalorijas: 100 g žaliųju paprikų yra 19 kcal, o raudonųjų – 23 kcal.

Imbieras – ne tik pikantiškas prieskonis, bet vaistas.

Šviežias imbieras vertinamas dėl jo gydomųjų savybių. Jis skatina virškinimą, malšina žarnyno spazmus, stiprina imunitetą, normalizuoja kraujo spaudimą. 

Šviežio imbiero antpilą galima gerti ir persišaldžius, nes jis šildo organizmą ir turi antibakterinių savybių. Antpilas ruošiamas iš šaukštelio sukapoto imbiero ir stiklinės verdančio vandens. Po 5 min. nukošiama. Toks antpilas tinkamas skalauti gerklei.

Džiovintas imbieras taip pat vertingas, nes džiovinto imbiero arbata padeda kai pykina. Šaukštelį džiovinto imbiero miltelių užplikykite stikline verdančio vandens ir išgerkite. 

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.