Druska – maistas ar nuodas?

Ar jūs vartojate kaip prieskonį natrio šarmą? Arba nuodingąsias chloro dujas? Tikriausiai ne. Tačiau taipogi tikriausiai nežinote, jog šios baisios medžiagos sudaro druską. Pagalvokite apie šiuos stulbinančius faktus:

* Druska – ne maistas. Druską vartoti kulinarijoje, lygiai tas pat, kaip vartoti kalcio, bario, kalio chloridą arba bet kurį kitą chemikalą.

* Organizmas druskos negali suvirškinti, pasisavinti.

* Druska neturi maistinės vertės. Joje nėra vitaminų, organinių medžiagų, jokių maisto medžiagų.

* Druska gali padaryti žalos inkstams, šlapimo pūslei, širdžiai, arterijoms, venoms ir kraujotakos sistemai. Ji priverčia organizmo audinius dideliais kiekiais kaupti vandenį, dėl to audiniai pabrinksta.

* Druska gali veikti kaip širdies nuodai. Ji didina nervų sistemos jautrumą.

* Dėl druskos organizmas netenka kalio. Ji dirgina skrandį.

Druskos įtaka kraujospūdžiui

Nuo ko pakyla kraujospūdis? Medicinos mokslui žinoma daug priežasčių: stresai, įtampa, toksinės medžiagos (pavyzdžiui, nikotinas, benzino garai, maisto priedai, šalutinių efektų produktai nuo vaistų). Tačiau pagrindinė aukšto kraujospūdžio priežastis – įprastinė sūdomoji druska. 

Druskos įtaka skrandžiui

Svarbus argumentas prieš druskos vartojimą yra tai, kad ji trukdo normaliai virškinti. Pepsinas, arba enzimas, rastas skrandžio druskos rūgštyje, yra pagrindas baltymams virškinti. Vartojant druską, panaudojama tik 50 proc. pepsino. Matyti, kad tokiomis sąlygomis baltyminis maistas nevirškinamas arba virškinamas labai lėtai. Pasekmė tokia – susidaro dujos ir sutrinka virškinimas.

Paskelbta Mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.