Skip to content

Citrusiniai vaisiai sumažina tikimybę susirgti vėžiu

    Citrina – nuo seniausių laikų žmonių vartojamas vaisius. Ji valgyta dar prieš 4000 metų. Citrinmedžiai prieš daugelį tūkstantmečių augo derlingose Eufrato ir Tigro lygumose.

    Liaudies medicinoje citrinomis gydoma daugelis ligų. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys, žievelė. Pastarojoje yra eterinio aliejaus. Perkant citrinų aliejų, būtina atkreipti demesį, jog jis būtų pagamintas natūraliai, be sintetinių priedų. 

    Citrina – vitamino C šaltinis. 2,5 vaisiaus minkštimo ir sulčių pakanka vidutiniam suaugusio žmogaus dienos racionui, žinoma, jei vitamino C negaunama papildomai su kitu maistu. Dažniausiai, normaliai maitinantis, per dieną pakanka suvalgyti 1 citriną.

    Citrusiniai vaisiai saugo nuo vėžio

    Moksliniai tyrimai 27 šalyse parodė, kad vietovėse, kur mėgstama valgyti citrusinius vaisius, daug rečiau susergama skrandžio vėžiu. Švedų mokslininkai patvirtino, kad šie vaisiai užkerta kelią vėžiui plisti. Jie nustatė, kad žmonės, kasdien suvalgantys po citrusinį vaisių, 50-75 proc. rečiau serga kasos vėžiu nei tie, kurie per savaitę suvalgo mažiau nei 1 citrusinį vaisių.

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *