Patarimai sergantiems cukriniu diabetu

Kasdien vis didėja sergančiųjų cukriniu diabetu gretos. Kiekvieno iš mūsų pažįstamų rate yra bent vienas žmogus, kuris serga šia liga. Ligoniai turi ypatingai save prižiūrėti ir atidžiai rinktis maisto produktus. Žmonės, kurie jau ilgą laiką serga cukriniu diabetu, puikiai žino, kokius maisto produktus jiems galima valgyti, o kokie yra kenksmingi jų sveikatai. Tačiau neseniai susirgusiems arba susirgusiųjų giminaičiams bei draugams pateiksime patarimų, kokiais produktais galima vaišinti sergantįjį cukriniu diabetu, o kokių reikėtų vengti.

Sergant cukriniu diabetu, leidžiama suvartoti iki 2200 kcal per dieną, todėl jiems būtina skaičiuoti kalorijas ir atidžiai žiūrėti ką valgo ir kiek. Sergančiam šia liga negalima valgyti pagerintos tešlos gaminių, saldumynų, riebios mėsos, makaronų, reikėtų vengti sūdyto, rūkyto bei marinuoto maisto, grynų riebalų.

Naudingi sergančiam diabetu žmogui yra šie produktai: neriebi virta mėsa, neriebūs bei nesūdyti sūriai, varškė, virti kiaušiniai, grikių košė, ruginė ir sėlenų duona, kefyras, pupelės, burokėliai, baklažanai, agurkai, pomidorai, aguročiai, rūgštūs obuoliai, granatai, juodieji ir raudonieji serbentai.

Paskelbta Bendri sveikatos patarimai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.