Skip to content

Karščiavimas nėra blogai

    Vos pajutę, kad sunegalavome, puolame matuotis temperatūrą ir pamatę, kad ji yra 37 laipsniai su trupučiu, puolame gerti vaistus tikėdamiesi ją kuo greičiau „numušti“. Tai tapo blogu mūsų įpročiu. Pakilusi temperatūra mus įspėja, jog organizmas negaluoja ir kovoja su infekcija. Karščiavimas tai vienas iš organizmo apsaugos būdų. Kai pakyla temperatūra, paspartėja antikūnų gamyba bei suaktyvėja baltieji kraujo kūneliai, kurie kovoja su su infekcija. Kūno temperatūra kyla todėl, kad aukštoje temperatūroje daugelis žmogui pavojingų virusų netenka savo invazinių savybių ir žūsta. Mažindami padidėjusią temperatūrą vaistais, mes silpniname organizmo gynimosi galimybes, silpsta organizmo atsparumas. Ją galima mažinti tik tam tikrais atvejais, pavyzdžiui, sergant širdies ligomis, kilus kūno traukaliams ir kitais ypatingais atvejais. Taip pat rekomenduojama mažinti tik aukštesnę kaip 38,5 – 39 laipsnių temperatūrą. Esant žemesnei temperatūrai stenkitės pagulėti lovoje, gerti daug arbatų ir išprakaituoti.

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *