Skip to content

Česnakų ir svogūnų nauda

    Česnakas ir svogūnas – puikų skonį bet kuriam patieklui suteikiančios prieskoninės daržovės. Nors kvapas iš burnos privalgius šių daržovių būna nekoks, tačiau žinant kokią naudą česnakas ir svogūnas duoda mūsų organizmui, galima ir pasiaukot.

    Česnakas turi baktericidinių medžiagų, kurios gali sunaikinti daugelio pavojingų ligų sukėlėjus.

    Česnakas yra puiki profilaktinė priemonė nuo širdies ligų, padeda “sudeginti” riebalų perteklių, mažina “blogojo” cholesterolio kiekį kraujyje, gerina smegenų veiklą. Juose esantys vitaminai, cinkas ir geležis stiprina imuninę sistemą. Be to, česnakas sumažina vėžio tikimybę, kadangi jame esantys selenas ir germanis trukdo susidaryti augliams.

    • Gydant žaizdas ar opas, galima uždėti ant jų susmulkintų česnakų tyrelę ir aprišti žaizdą.
    • Tačiau per daug česnakų valgyti taip pat nesveika, nes gali pasireikšti šalutinis poveikis. Nerekomenduojama suvalgyti daugiau kaip 3 – 5 vidutinio dydžio česnako skilteles per dieną.
    • Svogūnas – vitamino C šaltinis, todėl suvalgius 70 gramų svogūno gausite visą vitamino C paros normą.
    • Svogūnuose esančios mineralinės druskos normalizuoja druskos ir vandens apykaitą organizme.
    • Jeigu peršalote lėtai tarkuokite 2 – 3 svogūnų galvutes kvėpuodami pro nosį. Jeigu ištversite bent 8 – 10 minučių, pusę ligos jau būsite įveikę.

     

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *