Prieskoniniai augalai labai naudingi mūsų sveikatai. Jie ne tik pagardina patiekalus, bet ir praverčia gydant kai kurias ligas. Prieskoninius žalumynus stenkitės vartoti kasdien ir negailėkite jų berdami į patiekalus. Maistas bus skanesnis ir lengviau virškinamas.
Kai kurių prieskoninių augalų nauda mūsų organizmui:
Krapai – juose gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Jie ypač vertinami už ta, kad padeda pučiant vidurius, reguliuoja žarnyno veiklą.
Salierai – jie gerina nervų sistemos veiklą, gerina miego kokybę, skatina virškinimo sulčių sekreciją, spartina medžiagų apykaitą.
Petražolės – jose yra daug eterinių aliejų, todėl teigiamai veikia virškinimą ir inkstus. Jose taip pat gausu vitaminų, tačiau pastovėjusiose petražolėse, kaip ir daugumoje kitų daržovių, labai sumažėja vitamino C.
Svogūnai – jų vartojimas rekomenduojamas, kad pagerintume regėjimą ir klausą. Svogūnų laiškai yra puikūs įvairių organizmo bakterijų naikintojai.
Česnakai – juose daug magnio, cinko, geležies. Česnakai žadina apetitą, gerina maisto virškinimą, širdies veiklą, tinkamas vartoti persišaldžius.
Pipirmėtė – šis prieskonis gydo įvairius negalavimus, bei yra puikus ir labai sveikas arbatos pakaitalas.