Skip to content

Gydomosios prieskonių savybės

    Prieskoniai, vartojami maistui pagardinti, gali taip pat veiksmingai gydyti. Pateikiame įvairių prieskonių gydančio poveikio atmintinę.

     

     

     

     

     

     

    • Imbieras, aitrieji čili pipirai, juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kardamonas bei kurkuma gerina virškinimą, slopina pilvo pūtimą, šalina žarnyno spazmus;
    • Petražolių šaknų kramtymas mažina dantenų kraujavimą;
    • Visi aštrūs ir aitrūs prieskoniai, taip pat kurkuma, imbieras, kmynai, pankolis, kalendra bei cinamonas valo organizmą, skatindami šlakų bei toksinų pasišalinimą;
    • Imbieras, gvazdikėliai, kurkuma, cinamonas, raudonieji ir juodieji pipirai bei kalendra gana veiksmingai stiprina imunitetą ir gydo peršalimo ligas;
    • Cinamonas ir kardamonas stiprina širdį;
    • Kmynai, pankolis, kurkuma mažina padidėjusį arterinį kraujospūdį;
    • Imbieras, kardamonas, juodosios garstyčios, kalendra, šafranas bei ožragė tonizuojamai veikia visą organizmą ir didina arterinį kraujospūdį;
    • Pankolis, kmynai ir kurkuma mažina kūno temperatūrą;
    • Imbieras, pankolis, mangas, muskato riešutas, ožragė ir gvazdikėliai veiksmingai malšina skausmą. Suskaudus dančiui, ant jo rekomenduojama uždėti sukramtytą gvazdikėlį.
    • Sąnarių ligas ir osteochondrozę gydo ožragė, kurkuma, juodieji bei kvapieji pipirai ir juodosios garstyčios;
    • Pankolis ir kmynai stimuliuoja pieno liaukų veiklą;
    • Juodųjų garstyčių sėklos aktyvina medžiagų apykaitą ir padeda sulieknėti.

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *