Imbiero skonis labai pikantiškas ir niekuo nepakeičiamas. Džiovintas imbieras pas mus jau seniai žinomas, bet jis neprilygsta šviežiam. Todėl verta turėti šviežių šakniastiebių. Suvyniotas į popierių šaldytuve laikomas imbieras išliks šviežias keletą mėnesių.
• Džiovinto imbiero arbata padeda, kai pykina. Šaukštelį miltelių užplikykite stikline verdančio vandens ir išgerkite.
• Šviežio imbiero antpilą galima gerti persišaldžius, nes jis šildo ir turi antibakterinių savybių. Antpilą ruoškite iš šaukštelio sukapoto imbiero ir stiklinės verdančio vandens. Po 5 min. nukoškite. Toks antpilas tinka gerklei skalauti.
• Šviežias imbieras vertinamas ir dėl kitų gydomųjų savybių. Jis skatina virškinimą, malšina žarnyno spazmus, normalizuoja kraujo spaudimą, stiprina imunitetą.