Sveikatos patarimai

  • Mityba
    Sveikatos gerinimas pasirenkant tinkamą bei subalansuotą mitybą. Sveikas maistas.
  • Ligos, negalavimai ir kova su jomis
    Dažniausiai mus užpuolančios ligos, bei priemonės kaip su jomis kovoti bei nuo jų apsisaugoti
  • Mankštos ir sportas
    Manksta. Įvairios mankštos, raumenų stiprinimo pratimai, raumenų atpalaidavimo pratimai, trumpos rytinės treniruotės namuose.
  • Negalavimai
    Kodėl kartais patiriate tam tikrus negalavimus? Kaip jų išvengti arba juos greitai ir efektyviai numalšinti
  • Dietos
    Sveika dieta, dietų įvairovė.
  • Bendri sveikatos patarimai
    Čia rasite bendrųjų sveiktatos patarimų, kuriuos įsisavinus galima ryškiai pagerinti savo savijautą, atgaivinti kūną bei sielą
  • Netradicinė medicina
    Netradicinės, liaudies medicinos patarimai visiems. Kaip nevartojant sintetinių vaistų galima greitai pagyti
  • Psichologija
    Didelė visuomenės dalis patiria psichologines problemas, kurias sukelia įtampa, didelis krūvis darbe, emocinė būsena
  • Patarimai širdžiai
    Patarimai širdžiai, kaip ją saugoti, bei skatinti pilnavertį gyvenimą esant širdies ydoms
  • Vaikų sveikata
    Kas geriau pasirūpins vaikų sveikata iš anksto jei ne jų tėveliai, čia rasite daug patarimų kaip gerinti savo vaikų sveikatą
  • Higiena
    Savo higiena rūpintis būtina. Gaiviai ir saugiai jausitės tuomet, jei pasirinksite tinkamas priemones
  • Infekcijos
    Infekcijų sukeliamos ligos, alerginės reakcijos

Gydymo įstaigos, surask savo gydymo įstaigą

Medicinos, gydymo sritis:

Pasirinkite miestą:


  • Ką mes žinome apie kramtomąją gumą?

    Paskelbta: 2012 m. rugsėjo 7 d., 15:11

    Ką mes žinome apie kramtomąją gumą? Ar dažnai kramtote gumą? Ar tokiu būdu bandote išlaikyti gaivų burnos kvapą? O gal taip bandote numalšinti stresą? Galbūt, tačiau, kramtomoji guma gali sukelti ir problemų, ypač jei ši aistra sunkiai įveikiama.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Atsargiai, nuodingi grybai!

    Paskelbta: 2012 m. rugsėjo 10 d., 13:06

    Atsargiai, nuodingi grybai! Suaktyvėjus grybavimo sezonui, visuomet padaugėja apsinuodijusių žmonių. Todėl grybautojams patartina rinkti tik jaunus ir sveikus grybus, o išvešėjusius ir peraugusius geriau palikti kirmėlėms sugraužti. Taip bus ir saugiau, ir sveikiau.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Nuo šlapimo takų infekcijų apsaugo spanguolės

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 20 d., 23:56

    Nuo šlapimo takų infekcijų apsaugo spanguolės Spanguolės - labai vertingos uogos. Jos kaupia įvairias maistines ir biologiškai aktyvias medžiagas. Šios uogos naudojamos ne tik gaminat maistą. Jau XVII amžiuje spanguolės buvo naudojamos Ir medicininiams tikslams

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Salotos - skanu ir sveika

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 12 d., 20:40

    Salotos - skanu ir sveika Nors žiemą parduotuvėse taipogi pirkome įvairiausių žalumynų ir daržovių, vargu ar jie buvo tokie kvapnus ir traškūs, kaip išauginti šviečiant saulei mūsų krašte. Šiltojo sezono metu atsivalgykite jų iki soties, ypač salotų— jos gardžiausios ir labai sveikos.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Užkrečiamųjų žarnyno ligų prevencija

    Paskelbta: 2011 m. birželio 17 d., 12:09

    Užkrečiamųjų žarnyno ligų prevencija Žarnyno užkrečiamosios ligos ir maisto toksinės infekcijos – tai grupė užkrečiamųjų ligų, plintančių per patogeniniais mikroorganizmais užterštą maistą ir vandenį. Klinikiniai šių ligų požymiai priklauso nuo etiologinio faktoriaus, t.y. su maistu ar vandeniu patekusio į žmogaus organizmą sukėlėjo. Tačiau dažniausiai daugeliui jų yra būdingi šie požymiai.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Ląsteliena - jos nauda ir ląsteliena praturtinta dieta

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 29 d., 21:07

    Ląsteliena - jos nauda ir ląsteliena praturtinta dieta Augaliniame maiste, be angliavandenių, suteikiančių organizmui energijos, yra ir vadinamųjų nemaistinių angliavandenių. Vienas iš jų — ląsteliena (arba celiuliozė), kurios organizmas pasisavina tik apie 25 proc. Buvo manoma, kad ji apskritai nereikalinga.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Trapūs kaulai - netinkamos mitybos priežastis [1]

    Paskelbta: 2011 m. gegužės 19 d., 14:48

    Trapūs kaulai - netinkamos mitybos priežastis Stuburas ir visi skeleto kaulai yra gyvas audinys. Jų jėgą bei sveikatą gali užtikrinti tik tinkamas „gyvas" maistas. Kaulai turi kietą išorinį apvalkalą, suteikianti jam formą ir tvirtumą. Dizaineriai kaulų struktūros principus panaudoja atramų konstrukcijoms. Bet šie žmogaus sukurti statiniai, skirtingai nuo gyvųjų žmogaus skeleto kaulų, palyginus greit irsta.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Pieno produktai naudingi sveikatai

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 2 d., 21:55

    Pieno produktai naudingi sveikatai Rūgštaus pieno produktai pagerina medžiagų apykaitą, virškinimą ir apetitą, normalizuoja žarnyno veiklą. Taip yra todėl, kad pieno rūgšties bakterijos, patekusios į organizmą, sukuria jame rūgščią terpę. O tokioje terpėje negali daugintis puvimą sukeliančios bakterijos. Viena iš naudingųjų bakterijų, vadinamoji acidofilinė lazdelė, gamina ypatingąsias antibiotines medžiagas, kurios padeda sušvelninti radiacijos poveikį organizmui.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Sveikas arbūzas - kaip jį atpažinti?

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 27 d., 15:22

    Sveikas arbūzas - kaip jį atpažinti? Arbūzas - naudingas vaisius. Jo minkštime yra daug vitaminų B1, B2, C, PE karotino, folinės rūgšties, kalio, kalcio, natrio, magnio, fosforo, geležies ir kt. Jame gausu lengvai pasisavinamų angliavandenių, ypač fruktozės ir gliukozės. Tačiau pravartu žinoti, kad arbūzuose pasitaiko ir nemažai organizmui kenkiančios "chemijos". Apie šią blogybę įspėja tamsių spalvų suminkštėjimai žievelėje, itin raudona minkštimo spalva ir baltutėlės sėklos.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Druska - maistas ar nuodas?

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 13 d., 15:59

    Druska - maistas ar nuodas? Ar jūs vartojate kaip prieskonį natrio šarmą? Arba nuodingąsias chloro dujas? Tikriausiai ne. Tačiau taipogi tikriausiai nežinote, jog šios baisios medžiagos sudaro druską. Pagalvokite apie šiuos stulbinančius faktus.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Morkų sultys pakelia organizmo tonusą

    Paskelbta: 2011 m. gegužės 24 d., 00:54

    Morkų sultys pakelia organizmo tonusą Šviežios morkų sultys - natūrali opų ir onkologinių darinių organizme gydymo priemonė, jos didina organizmo atsparumą infekcijoms, palankiai veikia skydliaukę, stiprina nervų sistemą ir neturi sau lygių siekiant pakelti bendrą organizmo tonusą.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Žmogaus imuninei sistemai žiemą itin reikalingas vitaminas C [1]

    Paskelbta: 2011 m. gruodžio 16 d., 20:48

    Žmogaus imuninei sistemai žiemą itin reikalingas vitaminas C Žiemą reikia kuo dažniau valgyti apelsinus ir mandarinus. Tai labai svarbu, jeigu norite likti sveiki. Tyrimų rezultatai rodo, kad mūsų organizmo ląstelės - T limfocitai - turi būti nuolat „maitinami" vitaminu C, nes tik tuomet jos pakankamai gerai apsaugo žmogaus organizmą nuo ligų sukėlėjų. O kadangi vitaminą C organizmas visą laiką naudoja kovodamas su išorės priešais, tai jo reikia nuolat gauti su maistu.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Žuvį valgyti sveika [1]

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 6 d., 23:15

    Žuvį valgyti sveika Labai sveika valgyti tiek liesą, tiek riebią žuvį. Nustatyta, kad žuvis — vienintelis produktas, kuris kuo riebesnis, tuo sveikesnis. Paslaptis — žuvyje esančios omega-3 riebiosios rūgštys, kurių žmogaus organizmas pats negamina ir kurių mums nuolat trūksta.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Natūralios uogų sultys gydo ligas

    Paskelbta: 2011 m. sausio 30 d., 19:52

    Natūralios uogų sultys gydo ligas Natūralios šviežiai spaustos vaisių, daržovių ir uogų sultys yra labai vitaminingos ir veiksmingos gydant įvairius negalavimus. Šį kartą - apie gydomąsias uogų sulčių savybes.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Sveikos mitybos dieną pakeiskite mitybos įpročius

    Paskelbta: 2011 m. lapkričio 8 d., 12:44

    Sveikos mitybos dieną pakeiskite mitybos įpročius Lapkričio 8-ąją - Europos sveikos mitybos dieną – visuomenė kviečiama atkreipti dėmesį į tinkamos mitybos principus bei raginama sveikai maitintis. Nors nemažai apie tai kalbama, tačiau pasaulyje vis daugėja nutukusių žmonių bei ydingo maitinimosi sukeltų ligų. „Gyvenu ne tam, kad valgyčiau, o valgau tam, kad gyvenčiau“, - turėtų skambėti kiekvieno žmogaus galvoje kasdien per pusryčius, pietus ir vakarienę, o ne tik šią minėtiną dieną. Nes neteisinga mityba – vidinio diskomforto, antsvorio ir rimtų ligų priežastis.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Citrusiniai vaisiai sumažina tikimybę susirgti vėžiu

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 3 d., 14:43

    Citrusiniai vaisiai sumažina tikimybę susirgti vėžiu Citrina - nuo seniausių laikų žmonių vartojamas vaisius. Ji valgyta dar prieš 4000 metų. Citrinmedžiai prieš daugelį tūkstantmečių augo derlingose Eufrato ir Tigro lygumose.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Gydomosios imbiero savybės

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 21 d., 00:04

    Gydomosios imbiero savybės Imbiero skonis labai pikantiškas ir niekuo nepakeičiamas. Džiovintas imbieras pas mus jau seniai žinomas, bet jis neprilygsta šviežiam. Todėl verta turėti šviežių šakniastiebių. Suvyniotas į popierių šaldytuve laikomas imbieras išliks šviežias keletą mėnesių.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Pupelės - nuo reumato ir podagros

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 29 d., 21:29

    Pupelės - nuo reumato ir podagros Pupelės, kaip ir kitos ankštinės daržovės, yra labai naudingos, nes jose yra visaverčių baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Iš mineralinių medžiagų vertingiausi yra kalis ir fosforas. O iš vitaminų reikėtų išskirti B grupės vitaminus ir vitaminą PP.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mityba rudenį

    Paskelbta: 2010 m. spalio 4 d., 20:13

    Mityba rudenį Rudenį labai svarbu aprūpinti organizmą vitaminais bei mineralais, todėl šiuo metų laiku stenkitės valgyti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių. Žinoma, rudeniškiausias vaisius yra obuolys. Gausiai juos valgykite, kadangi pektinais, esantys juose, šalina iš organizmo toksinus. Tuo pat naudingi ir melionai.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Kaip sumažinti suvartojamą riebalų kiekį?

    Paskelbta: 2011 m. rugpjūčio 9 d., 10:48

    Kaip sumažinti suvartojamą riebalų kiekį? Rinkitės liesas mėsos išpjovas, vištieną, šviežią žuvį ar kitus jūros produktus; pirkite savo sultyse, bet ne aliejuje konservuotą žuvį arba aliejų nupilkite; nuimkite visus matomus riebalus ir odelę_nuo mėsos; ir vištienos-, geriau prieš gaminimą, o ne po jo.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Burokėlių sultys stiprina organizmą ir kraujagysles

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 23 d., 23:21

    Burokėlių sultys stiprina organizmą ir kraujagysles Šviežios kokybiškos burokėlių sultys grynina kraują, stiprina kraujagysles, stimuliuoja skrandžio, žarnyno ir kepenų veiklą, mažina arterinį spaudimą, ramina nervus. Sumaišytos lygiomis dalimis su morkų ir ridikų sultimis, jos efektyviai gydo mažakraujystę, pagerina medžiagų apykaitą ir stiprina visą organizmą.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mityba sergant peršalimo ligomis

    Paskelbta: 2011 m. kovo 7 d., 14:29

    Mityba sergant peršalimo ligomis Peršalimo ligos pasireiškia karščiavimu, sloga, kosuliu, ašarojimu. Pasitarus su gydytoju, jas galima gydyti savarankiškai arba gydytojo paskirtais vaistais. Kad vaistai būtų efektyvesni, reikia laikytis specialios dietos.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mityba, skatinanti protinę veiklą

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 18 d., 16:34

    Mityba, skatinanti protinę veiklą Norint būti darbingiems, reikia tinkamai maitintis patiems bei nepamiršti pamaitinti savo protą. Štai jums valgiaraštis, padėsiantis sėkmingai dirbti protinį darbą. Tyrimais nustatyta, kad visaverčiai pusryčiai maždaug 30 procentų padidina darbingumą. Taigi jeigu laukia nelengva darbo diena, nepamirškite organizmą aprūpinti energijos atsargomis. Tam tinkamiausios – košės.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Svarainių nauda organizmui

    Paskelbta: 2011 m. birželio 8 d., 21:00

    Svarainių nauda organizmui Svarainiai pasižymi antiseptinėmis sutraukiamosiomis savybėmis, stabdo kraujavimą ir skatina šlapimo skyrimąsi. Sergant skrandžio bei virškinamojo trakto organų ligomis (ypač jeigu viduriuojama arba esant žarnyno kraujavimui), rekomenduotina per keletą kartų suvalgyti 2-3 svarainius. Prieš tai juos būtina gerai nuplauti ir susmulkinti.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Natūralūs receptai žiemos nervingumui įveikti [1]

    Paskelbta: 2012 m. sausio 2 d., 16:32

    Natūralūs receptai žiemos nervingumui įveikti Kaip tik šiuo metų laiku, mažėjant aplinkos temperatūrai ir esant trumpoms dienoms bei ilgoms naktims, dažnas žmogus skundžiasi, kad dabar jis kažkodėl nervinasi daug dažniau negu paprastai. Šitokios nuotaikos žmogų užplūsta dėl dviejų jo organizme vykstančių procesų:

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Melionuose yra daug vitaminų bei geležies [1]

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 27 d., 15:10

    Melionuose yra daug vitaminų bei geležies Melionų vaisiai ramina nervų sistemą, malšina troškulį, skatina šlapimo išsiskyrimą, laisvina vidurius. Švieži vaisiai naudingi sergant reumatu, podagra, vandene, inkstų ligomis, hemorojumi. Melionų sėklų nuoviras skatina šlapimo išsiskyrimą ir gydo inkstų ligas.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Gydomosios prieskonių savybės

    Paskelbta: 2011 m. birželio 12 d., 11:34

    Gydomosios prieskonių savybės Prieskoniai, vartojami maistui pagardinti, gali taip pat veiksmingai gydyti. Pateikiame įvairių prieskonių gydančio poveikio atmintinę. Imbieras, aitrieji čili pipirai, juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kardamonas bei kurkuma gerina virškinimą, slopina pilvo pūtimą, šalina žarnyno spazmus.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Bruknės - nuo gripo ir žvynelinės

    Paskelbta: 2011 m. liepos 2 d., 15:29

    Bruknės - nuo gripo ir žvynelinės Bruknės gali būti labai vertinga gydomoji priemonė nuo gripo, žvynelinės ar cukrinio diabeto. Šaukštą išdžiovintų bruknių lapų užpilti stikline (200 ml) verdančio vandens, palaikyti 30 min, nukošti ir gerti po 2 šaukštus 4-5 kartus per dieną.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Naminės arbatos nuo viduriavimo ir vidurių užkietėjimo

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 23 d., 23:36

    Naminės arbatos nuo viduriavimo ir vidurių užkietėjimo Nuo viduriavimo labiausiai padeda mėlynių uogos ir iš jų verdama arbata. Nuo vidurių užkietėjimo labiausiai tinka rabarbarų arba šaltekšnių žievės arbata.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Natrio glutamato (E621) pavojus žmogaus sveikatai

    Paskelbta: 2011 m. lapkričio 17 d., 19:47

    Natrio glutamato (E621) pavojus žmogaus sveikatai Jau nebe pirmą dešimtmetį natrio glutamatas yra pagrindinis priešas daugybei organizacijų, kovojančių už sveiką mitybą (ypač produktus vaikams). Iš kitos pusės prieš E621 uždraudimą kovoja chemijos pramonė, gaminanti ir parduodanti milijonus tonų šio chemikalo, bei maisto pramonė, nebeįsivaizduojanti savo antrarūšės produkcijos realizavimo be šio „prieskonių karaliaus".

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Bulvės - nuo opaligės ir padidėjusio rūgštingumo [1]

    Paskelbta: 2011 m. liepos 2 d., 15:35

    Bulvės - nuo opaligės ir padidėjusio rūgštingumo Sergant opalige, kai padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, ar kitomis virškinamojo trakto ligomis, kaip gydomoji priemonė vartotinos bulvių sultys. Jos pasižymi mažu rūgštingumu (pH 5,4- 6,2), tausoja gleivinę (dėl jose esančio krakmolo) ir turi antiuždegiminį poveikį.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Apie egzotinius vaisius

    Paskelbta: 2012 m. rugsėjo 24 d., 18:08

    Apie egzotinius vaisius Nuo gausybės egzotiškų vaisių tiesiog raibsta akys, o negirdėtus jų pavadinimus sunku įsiminti. Žinančių, kokiomis gydomosiomis savybėmis pasižymi šie vaisiai, nėra nedaug.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Granatų sultys – gyvybės eleksyras

    Paskelbta: 2014 m. sausio 20 d., 10:14

    Granatų sultys – gyvybės eleksyras Granatos visada buvo pripažįstamos kaip vaisius, turintis galingą energetinį krūvį. Svarbiausia, kad granatu nauda pastebima tiek sveikatai, tiek energijos pagerinimui. Šių vaisių sultys pasižymi sveikatai itin naudingomis savybėmis, kurias trumpai ir aptarsime šiame straipsnyje.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Numalšinkime troškulį

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 5 d., 18:08

    Numalšinkime troškulį Vasarą labiau nei bet kada organizmui būtini skysčiai. Esant šiltam orui mūsų kūnas labiau prakaituoja, tad iš mūsų organizmo pašalinama daug daugiau skysčių nei esant vėsiems orams. Tačiau yra nustatyta, jog daugelis žmonių visgi geria nepakankamai skysčių.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mitybos patarimai sergantiems cukriniu diabetu

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 12 d., 19:22

    Mitybos patarimai sergantiems cukriniu diabetu Daugelį metų ar mėnesių cukriniu diabetu sergantys žmonės puikiai žino, ką jiems galima valgyti ir ko nevalia. O štai neseniai šia liga susirgusiems žmonėms neretai sunkoka pasirinkti tinkamus maisto produktus, todėl jiems gali būti labai naudingi šie patarimai.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Raudonojo vyno nauda organizmui

    Paskelbta: 2011 m. kovo 29 d., 22:26

    Raudonojo vyno nauda organizmui Ne paslaptis, kad raudonajame vyne yra žmogaus sveikatai svarbių ir vertingų medžiagų. Raudonojo vyno medžiagos stiprina širdį ir kraujagysles. Jos teigiamai veikia kraujospūdį, kraujo takumą ir cholesterolio rodiklius.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Apie baltąją arbatą

    Paskelbta: 2012 m. spalio 11 d., 19:28

    Apie baltąją arbatą Tikriausiai esate ragavę įvairių arbatų rūšių: juodosios, žaliosios, raudonosios... O ar esate bandę baltosios arbatos, ar žinote, kuo ji yra ypatinga?

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Bananų nauda organizmui

    Paskelbta: 2013 m. gruodžio 19 d., 17:59

    Bananų nauda organizmui Bananai – tai vienas iš populiariausių vaisių šiomis dienomis. Bananai yra ne tik skanūs bei lengvai pritaikomi įvairiuose patiekaluose, tačiau ir ganėtinai nebrangūs bei daug kur paplitę, kas ir leidžia jiems susilaukti pakankamai nemažo populiarumo. Vis dėlto, jei kiek labiau gilinantis, kokią konkrečiai bananų nauda?

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Kuo maitintis ligoniui?

    Paskelbta: 2008 m. liepos 22 d., 11:58

    Kuo maitintis ligoniui? Maisto produktai, kurių vertėtų vengti ir kuriuos vertėtų vartoti sergančiam žmogui.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Varškė - ne tik maistas, bet ir vaistas

    Paskelbta: 2011 m. birželio 30 d., 21:37

    Varškė - ne tik maistas, bet ir vaistas Nedaug kas žino, kad varškė - ne tik vertingas maisto produktas, bet ir vaistas uždegimams, niežuliui, gerklės skausmui, užkimimui gydyti. Siekiant sulėtinti organizmo senėjimo procesus ir prailginti gyvenimą, reikėtų valgyti varškės, kurioje yra daug įvairių naudingų medžiagų.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Sveikas maistas gerina savijautą [1]

    Paskelbta: 2011 m. sausio 24 d., 18:02

    Sveikas maistas gerina savijautą Maistas gali būti kaip vaistas nuo įvairiausių ligų ir negalavimų. Kuo daugiau vartosite čia pateiktų produktų, tuo rečiau skųsitės įvairiais sutrikimais.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Rauginti kopūstai sveikesni už neraugintus

    Paskelbta: 2011 m. birželio 30 d., 21:28

    Rauginti kopūstai sveikesni už neraugintus Rauginti kopūstai - visavertis valgis, aprūpinantis organizmą svarbiomis maistinėmis medžiagomis ir žiemą, ir vasarą. Jame fermentacijos būdu pasigamina vitaminas B 12, kurio augaliniame maiste paprastai nebūna.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Veršiena - sveikas ir nekaloringas pasirinkimas! [5]

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 26 d., 10:17

    Veršiena - sveikas ir nekaloringas pasirinkimas! Veršiena – tai nuo 2 savaičių iki 3 mėnesių amžiaus veršelių, girdytų iš pradžių tik pienu, o po to jau šertų ir žole, mėsa. Geriausia yra 4 – 8 savaičių amžiaus, vien tik pienu girdytų veršiukų mėsa. Veršiena būna šviesiai rausvos arba rausvos spalvos, šiek tiek rūgštoko kvapo, švelni ir minkšta. Labai jaunų veršelių mėsa būna beveik balta.

    Komentarai (5) Skaityti plačiau

  • O kaip gi be bulvių?

    Paskelbta: 2012 m. spalio 10 d., 16:55

    O kaip gi be bulvių? Tikriausiai girdėjote, jog bulves galima ne tik valgyti. Jos puikiausiai tinka ir įvairiems sveikatos sutrikimams gydyti. Bulvėse esantis kalis skatina šlapimo išsiskyrimą, todėl bulvės tinka inkstų ir širdies ligomis sergančiųjų dietai.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Špinatai svarbūs mūsų regai [4]

    Paskelbta: 2009 m. sausio 20 d., 14:57

    Špinatai svarbūs mūsų regai Perskaitę šį straipsnį, būtinai įtraukite špinatus į savo valgiaraštį ir nepraeikite pro juos parduotuvėje. Ši daržovė savyje talpina daugybę suaugusio žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų.

    Komentarai (4) Skaityti plačiau

  • Gyvenimo trukmė priklauso nuo mitybos [2]

    Paskelbta: 2008 m. lapkričio 18 d., 11:46

    Gyvenimo trukmė priklauso nuo mitybos Žmogaus trukmę lemia 4 pagrindiniai aspektai: paveldimumas – 20 procentų; aplinkos poveikis – 20 procentų; sveikatos priežiūra – 10 procentų ir net 50 procentų sudaro gyvenimo būdas. Šį daugiausia įtakos mūsų gyvenimo trukmei turintį kriterijų sudaro sveika bei subalansuota mityba, kadangi tai yra sveikatos pagrindas. Tad prieš dėdami kokį nors produktą į savo pirkinių krepšelį pirma pagalvokite, ar iš jo galima pasigaminti saugų, sveiką bei kokybišką patiekalą.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Vynuogių nauda sveikatai

    Paskelbta: 2011 m. balandžio 23 d., 23:14

    Vynuogių nauda sveikatai Vynuogės ir jų sultys efektyviai gydo kai kurias širdies, plaučių ir pilvo ertmės organų ligas. Jos sėkmingai padeda normalizuoti kraujo spaudimą, pašalinti, smėlį ir smulkius akmenukus iš ankstų. Nuo gilios senovės vynuogės vartojamos medžiagų apykaitos ligoms, kepenų, inkstų, kvėpavimo sistemos ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligoms gydyti.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Kodėl sveika valgyti raudonuosius burokėlius?

    Paskelbta: 2010 m. birželio 25 d., 21:42

    Kodėl sveika valgyti raudonuosius burokėlius? Raudonieji burokėliai - labai naudinga daržovė, kurią reikėtų dažniau vartoti tiek jums patiems, tiek jūsų vaikams. Raudonųjų burokėlių šakniavaisiuose yra daug kalio bei kalcio. Labai sveika gerti burokėlių sultis, kadangi jos stimuliuoja skrandžio sekreciją, gerina regėjimą, taip pat gydo pasireiškusius uždegiminius odos procesus.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mandarinų nauda sveikatai

    Paskelbta: 2011 m. lapkričio 14 d., 18:58

    Mandarinų nauda sveikatai Mandarinų vaisiai - puikus vitaminų šaltinis šaltuoju metų periodu. Šiuose vaisiuose gausu ne tik vitamino C, bet vitaminų D ir K. Taip pat labai naudingos ir jų sultys. Tai itin naudingas dietinis gėrimas. Ypač jis rekomenduojamas vaikams. Karščiuojant mandarinų sultys puikiai malšina troškulį. Jų taip pat rekomenduojama išgerti sergant virškinimo trakto ligomis, kurias lydi viduriavimas. Be to, reguliariai ir gausiai vartojamos mandarinų sultys padeda atsikratyti helmintų.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Prieskonių nauda sveikatai

    Paskelbta: 2008 m. liepos 22 d., 17:43

    Prieskonių nauda sveikatai Prieskoniniai augalai labai naudingi mūsų sveikatai. Jie ne tik pagardina patiekalus, bet ir praverčia gydant kai kurias ligas. Prieskoninius žalumynus stenkitės vartoti kasdien ir negailėkite jų berdami į patiekalus. Maistas bus skanesnis ir lengviau virškinamas.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Sultys - vitaminų bei mineralinių medžiagų šaltinis [5]

    Paskelbta: 2009 m. sausio 2 d., 13:56

    Sultys - vitaminų bei mineralinių medžiagų šaltinis Vaisių, uogų ir daržovių sultys žmogui yra reikalingos dėl mineralinių medžiagų bei vitaminų. Jos yra vertingas dietinis produktas racionalioje žmonių mityboje, nes jose nedaug kalorijų, kurių kiekis priklauso nuo cukrų kiekio sultyse.

    Komentarai (5) Skaityti plačiau

  • Kalakuto mėsa - geriausia ir sveikiausia! [5]

    Paskelbta: 2008 m. liepos 27 d., 19:24

    Kalakuto mėsa - geriausia ir sveikiausia! Mėsa - kaip veidrodis, atspindi tai, kuo minta paukščiai ir gyvūnai. Kalakutai - vieni išrankiausių paukščių. Jie nelesa sugedusio ar nepažįstamo maisto, todėl jų mėsa dažiausiai būna sveika ir švari. Kalakutieną valgyti sveika, nes joje gausu aminorūgščių, vitaminų, mikroelementų, cinko, magnio, fosforo, geležies ir vitamino B.

    Komentarai (5) Skaityti plačiau

  • Mitybos patarimai vyresnio ir senyvo amžiaus žmonėms

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 8 d., 18:05

    Mitybos patarimai vyresnio ir senyvo amžiaus žmonėms Vyresnio amžiaus žmonių mitybos raciono pagrindą sudaryti turėtų angliavandeniai. Tad reikėtų valgyti kuo daugiau kruopų, dribsnių, duonos, makaronų, vaisių ir daržovių. Baltymų organizmui reikia 50 – 60 gramų per dieną. Pagrindinis baltymų šaltinis yra gyvulinės kilmės maistas, žuvis, pupos, žirniai.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Kaip galima skaniai pagerinti atmintį [1]

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 5 d., 06:55

    Kaip galima skaniai pagerinti atmintį Ar jaunas ar senas žmogus yra linkęs kartais ką nors užmiršti, tačiau kai kuriems iš mūsų tai pasitaiko dažniau nei kitiems. Be to, senstant mūsų atmintis vis silpnėja. Jeigu nenorime ateityje gerti "Bilobilio", pradėkime valgyti vaisius ir daržoves, turinčius gerinančių atmintį savybių. Tai, be abejo, puikus pasirinkimas prieš egzaminus ar atsiskaitymus, kai reikia atsiminti daug informacijos ir taip pat rekomenduojama protinį darbą dirbantiems žmonėms.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Apelsinai lėtina senėjimą [1]

    Paskelbta: 2009 m. birželio 25 d., 10:55

    Apelsinai lėtina senėjimą Apelsinai – ne tik skanus, bet ir sveikas citrusinis vaisius. Gaila, jog negalime ištisus metus lepinti savęs šviežiais ir sultingais apelsinais. Tačiau šviežiai spaustomis sultimis galime save palepinti net ir ne apelsinų sezono metu.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Nori būt sveikas? Valgyk jogurtą! [6]

    Paskelbta: 2008 m. liepos 23 d., 05:39

    Nori būt sveikas? Valgyk jogurtą! Jogurtas - kaip ir kefyras, vienas sveikiausių pieno produktų. Jis labai maistingas ir organizmas jį lengvai pasisavina, nes jame daug baltymų, pieno riebalų ir cukraus. Jame yra natrio, kalio, cinko, magnio, A, D, B grupės vitaminų, bei daug kalcio, kurio mūsų organizmas pasisavina net 80 %. Jogurte yra medžiagų, kurios neleidžia žmogaus organizme daugintis žalingoms bakterijoms.

    Komentarai (6) Skaityti plačiau

  • Pomidorų sultys skystina kraują

    Paskelbta: 2011 m. gegužės 24 d., 22:14

    Pomidorų sultys skystina kraują Pomidorų sultys, kaip ir patys pomidorai, yra labai sveikos ir apsaugo nuo daugelio sutrikimų. Todėl naudokitės vasaros laikotarpiu ir užsiauginkite šviežių pomidorų savam darže. Pomidorų sultys skystina kraują, todėl mažėja širdies ligų, net ir tokių kaip infarktas, rizika. Taip pat jos labai naudingos sergant 2 laipsnio diabetu, kuris dažnai kamuoja vyresnio amžiaus moteris

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mitybos patarimai, sergant arterine hipertenzija [1]

    Paskelbta: 2011 m. kovo 7 d., 12:41

    Mitybos patarimai, sergant arterine hipertenzija Hipertenzija - labai paplitusi liga, pasireiškianti nuolatiniu arterinio spaudimo padidėjimu. Vėlyvosios šios ligos stadijos gydomos vaistais. O ankstyvosiose, norint normalizuoti arterinį spaudimą, kartais užtenka tik pakoreguoti gyvenseną ir mitybą.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Mityba esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui

    Paskelbta: 2010 m. birželio 25 d., 21:30

    Mityba esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui Daugelį vyresnio amžiaus žmonių kamuoja padidėjęs cholesterolio kiekis. Jei jūs turite tokią pat problemą, vertėtų labai atidžiai rinktis maisto produktus. Šiame straipsnyje pateiksime rekomenduojamų maisto produktų sąrašą, kuriuos galite drąsiai vartoti.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Gerosios imbiero ir paprikų savybės

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 2 d., 19:06

    Gerosios imbiero ir paprikų savybės Papriką į Europą 1493 metais atvežė Kolumbas. Dabar ir mes auginame jas šiltnamiuose ne tik todėl, kad pagardintume savo maisto racioną, bet ir todėl, kad joje gausu įvairių mūsų organizmui reikalingų vitaminų. Imbieras - ne tik pikantiškas prieskonis, bet vaistas.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Sveika mityba [2]

    Paskelbta: 2008 m. rugsėjo 2 d., 13:12

    Sveika mityba Sveika mityba žmogui ne tik teikia išorinį grožį, bet ir priverčia jaustis puikiai ištisas dienas, užtikrina gerą savijautą sulaukus garbaus amžiaus. Maistas turi atstatyti žmogaus išeikvotą energiją, organizmas turi būti aprūpintas reikiamu kiekiu ir santykiu būtinų maisto medžiagų.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Žuvis - kuo riebesnė, tuo sveikesnė [1]

    Paskelbta: 2008 m. gruodžio 6 d., 14:03

    Žuvis - kuo riebesnė, tuo sveikesnė Žuvis - puikus mėsos pakaitalas, kai pastarąją valgyti kasdien atsibosta. Ji ne tik skani, bet ir ypač naudinga ir sveikatai, ir grožiui. O be to, žuvis - kuo riebesnė, tuo sveikesnė.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Vitaminas C reikalingas kasdien [2]

    Paskelbta: 2009 m. kovo 27 d., 12:12

    Vitaminas C reikalingas kasdien Visi žinome, kodėl naudinga valgyti citrusinius vaisius. Žinoma todėl, kad juose gausu vitamino C. Šis vitaminas mums reikalingas tam, kad organizmas galėtų efektyviai kovoti su įvairiausiais ligų sukėlėjais ir peršalimu. Taip pat nuo jo mes tampame atsparesni stresui...

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Spanguolės - rūgščios, bet naudingos [3]

    Paskelbta: 2008 m. lapkričio 11 d., 15:03

    Spanguolės - rūgščios, bet naudingos Spanguolė – tai žiemą vasarą žaliuojantis augalas, paplitęs beveik visame pasaulyje, o ypač Baltarusijoje. Šios uogos ypač gerai malšina troškulį, gerina virškinimą, apetitą, veikia tonizuojamai ir didina darbingumą. Jos tinka avitaminozei (t.y. vitaminų trūkumui) gydyti, inkstų, šlapimo takų ir pūslės profilaktikai. Tačiau jų vertėtų atsisakyti žmonės, sergantys skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige.

    Komentarai (3) Skaityti plačiau

  • Medus - sveika ir skanu! [6]

    Paskelbta: 2008 m. liepos 25 d., 14:39

    Medus - sveika ir skanu! Medus yra sveikas, gardus ir taip pat puikus energijos šaltinis! Dauguma žmonių jį vartoja tik persišaldę, tačiau jį vertėtų vartoti kasdien, bent po kelis arbatinius šaukštelius arba vartoti vietoje cukraus. Nors medus ir saldesnis už cukrų, tačiau yra ne toks kaloringas - 100 gramų medaus turi 300 kalorijų, o tokiame pačiame kiekyje cukraus kalorijų yra net 400.

    Komentarai (6) Skaityti plačiau

  • Daiginti grūdai - vertingiausias maistas žiemą

    Paskelbta: 2008 m. liepos 27 d., 18:59

    Daiginti grūdai - vertingiausias maistas žiemą Grūdų daigus valgyti ne tik skanu, bet ir labai sveika. Juos galima auginti iš kviečių, sojų, linų sėmenų, lęšių, liucernų, ridikėlių, garstyčių, pipirnių. Kad ir kokius daigus valgytumėte, jie visi yra labai vertingi ir sveiki. Tokiuose grūduose yra B grupės vitaminų kompleksas, o tai yra svarbiausias gyvybinės organizmo veiklos stimuliatorius.

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Mėlynės ne tik nuo viduriavimo [1]

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 7 d., 19:16

    Mėlynės ne tik nuo viduriavimo Mėlynių uogose yra vitaminų C, B1, B2, PP, karotino, antocianų, rauginių medžiagų, organinių rūgščių ( citrinos, obuolių, gintaro, chino, pieno, oksalo, maleino), cukrų (daugiausia gliukozės ir fruktozės). Šios uogos renkamos liepos - rugpjūčio mėnesiais.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Bananai nuteikia pozityviai [7]

    Paskelbta: 2009 m. sausio 17 d., 11:05

    Bananai nuteikia pozityviai Mėgstate bananus? Labai gerai! Nustatyta, jog bananas – vienas vertingiausių maisto produktų. Juose yra visų organizmui būtinų vitaminų, mineralinių medžiagų bei mikroelementų. Bananai yra labai maistingi ir lengvai bei greitai virškinami, todėl juos gali valgyti tiek maži vaikai, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Jie ypač naudingi ligoniams, turintiems virškinimo sutrikimų.

    Komentarai (7) Skaityti plačiau

  • Kad maistas teiktų energijos [2]

    Paskelbta: 2008 m. rugsėjo 25 d., 16:04

    Kad maistas teiktų energijos Mūsų nuotaika, energija ir savijauta priklauso nuo valgomo maisto. Valgome tam, kad būtume žvalūs, darbingi ir gerai jaustumėmės. Kad visą dieną netrūktų energijos, pateikiame keletą patarimų, ką valgyti tam tikru paros metu.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Kofeino įtaka mūsų organizmui [2]

    Paskelbta: 2007 m. lapkričio 19 d., 03:30

    Kofeino įtaka mūsų organizmui Kofeinas apie kurį galima ganėtinai dažnai išgirsti daug neigiamų atsiliepimų yra vienas iš populiariausių stimuliantų ir jo poveikis žmogaus sveikatai ištyrinėtas daugelyje mokslinių studijų. Anksčiau nuomonė, kad kofeinas ir jo populiariausia vartojimo forma KAVA, yra kenksmingas žmogaus sveikatai, ir jo vartojimas turėtų būti labai stipriai ribojamas arba iš vis atsisakoma šio stimulianto. Dėl šių nuomonių daugelis iš mūsų ilgą laiką lyginome šia medžiagą su tokiais kenksmingais produktais kaip alkoholis ir tabakas.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Maistas gydo [3]

    Paskelbta: 2009 m. sausio 27 d., 00:22

    Maistas gydo Sveikai besimaitindami darome paslaugą savo organizmui. Juk kai kurie maisto produktai padeda apsisaugoti nuo įvairių ligų, suteikia mums reikalingų medžiagų ir energijos. O kai kurie maisto produktai gali net padėti išgyti. Šiame straipsnyje pateiksime, kokią naudą mūsų sveikatai turi vaisiai ir daržovės, bei kokias ligas gali padėti įveikti.

    Komentarai (3) Skaityti plačiau

  • Ypatinga salotų nauda

    Paskelbta: 2008 m. lapkričio 18 d., 12:16

    Ypatinga salotų nauda Ši daržovė turi daug naudingų savybių: gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą, padeda organizmui pasisavinti naudingas maisto medžiagas, reguliuoja skysčių balansą organizme, varo šlapimą, laisvina vidurius. Tai ypač naudingas maistas turintiems antsvorio, nes yra lengvai virškinamas ir visai nekaloringas – 100 gramų yra tik 12 kalorijų!

    Komentarai (0) Skaityti plačiau

  • Kraują valantys produktai [2]

    Paskelbta: 2012 m. spalio 2 d., 13:51

    Kraują valantys produktai Ar galima ir ar reikia valyti kraują – ginčytinas klausimas. Oficialioji medicina to nelaiko pakankamai rimtu ir nepavojingu dalyku. Tačiau natūraliosios medicinos šalininkai įsitikinę, kad periodiniai kraujo valymai yra naudingi, o kai kam netgi būtini.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Kopūstas- vitamino U šaltinis [4]

    Paskelbta: 2008 m. spalio 30 d., 16:39

    Kopūstas- vitamino U šaltinis Kopūstai – daugelio mėgstama daržovė ir ypač dažnai naudojama įvairioms salotoms bei sriuboms gaminti. Ši daržovė taip pat yra labai sveika ir vitamininga. Kopūstuose yra daug vitamino U, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą, saugo nuo aterosklerozės bei opaligės.

    Komentarai (4) Skaityti plačiau

  • Kefyras - ypač sveikas ir nekaloringas! [3]

    Paskelbta: 2008 m. liepos 22 d., 12:33

    Kefyras - ypač sveikas ir nekaloringas! Kefyras turi daugybę dietinių ir gydomųjų savybių. Jis pagerina apetitą, stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, pagerina žarnyno veiklą. Kefyras ypač tinka žmonėms, sergantiems širdies bei kraujagyslių ligomis. Be to, organizmas kefyrą pasisavina tris kartus greičiau negu pieną. Jis ypač naudingas augančiam organizmui.

    Komentarai (3) Skaityti plačiau

  • Česnakų ir svogūnų nauda [5]

    Paskelbta: 2009 m. balandžio 5 d., 18:31

    Česnakų ir svogūnų nauda Česnakas ir svogūnas – puikų skonį bet kuriam patieklui suteikiančios prieskoninės daržovės. Nors kvapas iš burnos privalgius šių daržovių būna nekoks, tačiau žinant kokią naudą česnakas ir svogūnas duoda mūsų organizmui, galima ir pasiaukot.

    Komentarai (5) Skaityti plačiau

  • Gydomosios arbatų savybės [1]

    Paskelbta: 2011 m. sausio 26 d., 12:47

    Gydomosios arbatų savybės Arbata - pats sveikiausias karštasis gėrimas. Per dieną rekomenduojama būtinai išgerti bent vieną puodelį kokių nors žolelių arbatos. Visos arbatos turi tam tikrų gydomųjų savybių.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Neatsisakyk pomidorų [5]

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 17 d., 22:43

    Neatsisakyk pomidorų “Gerkite pomidorų sultis. Pomidorų sultys - tai sveikata, sveikata - tai sportas, sportas - tai pergalės, pergalės - tai draugai, draugai - tai išdaigos, išdaigos - tai chuliganizmas, chuliganizmas - tai kalėjimas. Negerkite pomidorų sulčių.” Kad ir ką bylotų anekdotai, pomidorai ir pomidorų sultys naudingi ir reikalingi mūsų organizmui. Taigi, šiame straipsnyje ir parašysime, kokią naudą mūsų organizmui teikia ši ryškiaspalvė daržovė.

    Komentarai (5) Skaityti plačiau

  • Moliūgas - dietinė daržovė [2]

    Paskelbta: 2008 m. rugpjūčio 27 d., 09:24

    Moliūgas - dietinė daržovė Moliūgas – tai vienmetė daržovė, kilus iš Pietų ir Vidurio Amerikos. Jų yra įvairių rūšių, tačiau mūsų šalyje dažniausiai auginami paprastieji moliūgai. Kadangi ant mūsų pietų ar vakarienės stalo patiekalai su moliūgais nėra dažni, vertėtų susimąstyti.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Padidėjęs rūgštingumas. Mityba. [1]

    Paskelbta: 2011 m. vasario 1 d., 16:28

    Padidėjęs rūgštingumas. Mityba. Padidėjęs skrandžio rūgštingumas pasireiškia rėmens graužimu. Tuo pat metu yra jaučiamas ir rūgšties skonis burnoje, skausmas ir deginimas duobutėje po krūtinkauliu. Per didelis rūgšties kiekis skrandyje per ilgesnį laiką gali išgraužti skrandžio ar dvylikapirštės žarnos gleivinę ir dėl to gali išsivystyti opos. Todėl esant padidėjusiam rūgštingumui reikėtų laikytis tam tikrų maitinimosi principų.

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Apie agurkų naudą ir žalą organizmui [2]

    Paskelbta: 2008 m. liepos 22 d., 13:22

    Apie agurkų naudą ir žalą organizmui Agurkuose yra 95-97 % vandens, 0,7 % baltymų, 2,5 % cukraus, taip pat mineralinių druskų, ląstelienos, vitaminų, fermentų, eterinių aliejų. Visos naudingosios medžiagos yra ištirpusios sultyse, iš kurių jas greitai pasisavina organizmas.

    Komentarai (2) Skaityti plačiau

  • Kaip teisingai maitintis [1]

    Paskelbta: 2007 m. spalio 2 d., 18:39

    Kaip teisingai maitintis Ar kiekvieną dieną valgote tuos pačius ar panašius maisto produktus? O gal, suvalgę tam tikro maisto, jaučiatės pernelyg pavargę ar atvirkščiai - energingi? Ar kada nors nustebę svarstėte kodėl, suvalgius vos keletą kalorijų, jums vis viena sunkiai pavyksta numesti svorio ar netgi dar blogiau - jūs ir toliau sėkmingai pilnėjate?

    Komentarai (1) Skaityti plačiau

  • Pilvo putimas. Ką daryti, kad nepūstų pilvo? [43]

    Paskelbta: 2007 m. gruodžio 12 d., 00:11

    Pilvo putimas. Ką daryti, kad nepūstų pilvo? Jei pasirinkote tinkamą valgiaraštį, visas perdirbamas maistas suvirškinamas skrandžio greitai ir efektyviai, ir organizmas pasisavina visas reikalingas maisto medžiagas. Ankštinės ir kitos daržovės, kai kurie vaisiai kaip antai obuoliai, kriaušės yra sunkiai virškinamas maistas. Jam patekus į žarnyną darbo imasi žarnyno bakterijos, kurios skaidydamos šį maistą išskiria dujas. Padidėjus dujų kiekiui žarnyne atsiranda nemalonus maudimo, spaudimo jausmas.

    Komentarai (43) Skaityti plačiau


Relaksacinė terapija

Geriausių medicinos straipsnių TOP 5

Vandeniu atskiestos ir medumi pasaldintos citrinos sultys - puikus vaistas persišaldžius!

Dienos patarimas

populiariausios dietos, Nugaros raumenų tempimo pratimai, gastritas, lėtinis bronchitas, kosulys, virškinimas, kraujospūdis, depresija, hemorojus, žaliosios arbatos nauda sveikatai, pagirios, gerklės skausmas, parodontozė - kai kliba dantys, treniruočių pratimai namuose, makšties gleivių pagausėjimo priežastys, Niežulio sukėlėjai, pilvo putimas, pratimai nugarai, rožė, odos infekcija, uždegimas, gudobelė, gydymas vaistažolėmis, roto virusas, rota virusas, kodėl inkstuose atsiranda akmenys, mėšlungis, miežis - jo atsiradimo požymiai, anti dieta, kaip atpažinti strumą?, vėjaraupiai, Podagra, teisinga mityba, mioma- nepiktybinis gimdos navikas, išvarža, išvaržos