Skip to content

Naminiai receptai nuo hipertenzijos

    Liaudies medicina hipertenzijai gydyti rekomenduoja tokius vaistingųjų augalų preparatus:

    • Kulkšnė turi raminamųjų savybių, plečia kraujagysles (tarp jų ir
      koronarines), stimuliuoja šlapimo skyrimąsi ir mažina arterinį spaudimą.
      Ja patariama gydyti pradines hipertoninės ligos stadijas, stenokardiją,
      nedidelį širdies bei kraujagyslių nepakankamumą, sąlygojantį
      stenokardijos priepuolius. 20 g kulkšnės žolės užpilama 200 g verdančio
      vandens. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3-5 kartus per dieną.
    • Mažoji žiemė pasižymi švelniu raminamuoju poveikiu, plečia kraujagysles,
      mažina arterinį spaudimą, malšina galvos skausmą, lėtina širdies ritmą.
      Antpilą, pagamintą iš 1 valgomojo šaukšto vaistinės žaliavos ir 1
      stiklinės vandens, suvartoti per parą.
    • Gudobelė normalizuoja širdies veiklą, gydo aterosklerozę, švelnina
      klimakterinius simptomus, mažina arterinį spaudimą, normalizuoja širdies
      ritmą. Namų sąlygomis pagamintą antpilą (3 valgomuosius šaukštus žiedų
      užpilti 3 stiklinėmis vandens) gerti po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.
    • Alyvos. Hipertenzijai ir aterosklerozei gydyti naudojama alyvmedžio
      pumpurų tinktūra. 10 g pumpurų užpilti 300 ml etanolio tirpalo ir
      palaikyti 10 dienų. Gerti po 25 lašus tris kartus per dieną.
    • Alyvmedžio lapų antpilas. 2 šaukštus žaliavos Užpilti stikline verdančio
      vandens. Palaikyti valandą, perkošti. Gerti po 1/3 stiklinės tris
      kartus per dieną.
    • Paprastasis snaputis. 2 arbatinius šaukštelius smulkintų šakniagumbių užpilti 2 stiklinėmis šalto vandens ir palaikyti šaltai 8 valandas. Perkošti. Gerti po 100 ml 4 kartus per dieną.
    • Pelkinė katpėdė. Naudojamas karštas antpilas – 3 šaukštai stiklinei verdančio vandens. Palaikyti 2 valandas, perkošti. Gerti po šaukštą 3-4 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.
    • 1 valgomasis šaukštas gudobelės žiedų ir dirvinio asiūklio, kraujažolės bei baltojo amalo žolės lygių dalių mišinio užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 5 minutes pavirinama, po 15 minučių perkošiama ir išgeriama per dieną.
    • Sumaišoma po 20 g krapų sėklų bei valerijono šaknų ir 30 g sukatžolės žolės; 1 valgomasis šaukštas mišinio užpilamas 1 stikline verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama ir geriama po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną.
    • 3 smulkintos česnakų galvutės sumaišomos su 3 maltomis citrinomis, užpilama 1,25 l virinto vandens, 1 parą palaikoma šiltoje vietoje periodiškai suplakant, perfiltruojama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.
    • Sumaišoma po 1 stiklinę krienų (tarkuoti krienai užpilami vandeniu, kurį po 36 valandų nupilame), burokėlių bei morkų sulčių, medaus ir 1 citrinos sultis; vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, 1 valandą prieš valgį arba 2-3 valandas po jo.
    •  100 g smulkintų graikinių riešutų sumaišoma su 0,5 kg medaus ir vartojama po 1 valgomajį šaukštą 3 kartus per dieną.

    Komentaras

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *